İçeriğe geç

Danamandıra Tabiat Parkı / Kamp

Merhaba, metropol hayatından bunalmış, birbirinden uzaklığı 3 metreden fazla olmayan iki ağaç gördüğünde hamak kurmayı hayal eden bir doğa sever olarak kamp yapmanın bana acayip iyi geldiğini söyleyebilirim. Doğada geçireceğim iki günün bile hayalini çok önceden kurmaya başlayabiliyorum.

Danamandıra köyünün hemen yanında yer alan danamandıra parkı aslında bulunduğu konum itibarıyla Silivri’ye bağlı. tabiat parkının işletmesi Esenyurt belediyesine verilmiş. Anlam veremediğimiz bir şekilde hafta sonu müzikli piknikçi grupları yer alsa da, geceleyin bir o kadar sessiz.(En azından biz konaklarken öyleydi)

Kolayca bozulabilecek et tavuk gibi yiyecekleri soğuk tutmak için gerekli donanımınız yoksa köyden karşılayabilirsiniz. Yakmak için odun ihtiyacını ormandaki kurumuş ağaçlardan karşılayabilir ya da yine köyden odun satın alabilirsiniz. Çuvalı ₺20.

Normalde araç başına bir ücret kesiliyor otopark için. Ben erken gittiğim için kapıda güvenlik yoktu. İçeride çadırınızı kurabileceğiniz alan olmakla birlikte, hafta sonu kamp için gelecek olan arkadaşlar piknik alanlarından ziyade, masa bulunmayan yerlere kamp atarlarsa daha sessiz ve sakin bir kamp ortamı hazırlamış olurlar.

Danamandıra tabiat parkına aşağıdaki görselden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir